Â
Med fÞdevarstyrelsens godkendelser af vores nye charcuteri, kan vi pÄ Birthesminde nu starte vores drÞm om at samle hele vÊrdikÊden pÄ ét sted.
I nÊste uge vil Kent sammen med vores nye dygtige slagtemester og pÞlsemager, David langsomt opstarte produktionen af de lÊkreste pÞlser, charcuteri og pÄlÊg.
Over de nÊste mÄneder vil vil langsomt introducerer jer for de nye produkter og lÊkkerier i gÄrdbutikken og pÄ onlinebutikken.
Vi lover at invitere jer indenfor ligesÄ snart vi er klar.
Vi glĂŠder os!
Â
Som mange af jer ved, sĂ„ tĂŠnker vi recirkulering ind alle de steder, vi kan. Vi fĂ„r mask fra Herslev Bryghus og klid fra Ăstagergaard, som vi fodrer grisene med. Og nĂ„r Kent har afleveret kĂžd pĂ„ restauranterne, fĂ„r han deres brĂždrester med tilbage, som grisene elsker at guffe i sig. For os er det god sund, snusfornuft at fĂ„ sĂ„ meget som muligt ud af rĂ„varerne.
Â
NÄr Birthesminde har noget af verdens bedste grisekÞd, hvorfor skal der sÄ importeres Ibericogris, parmaskinker, lomo og pÞlser fra Spanien og Italien? Med grise af hÞj kvalitet mÄ det da vÊre muligt at skabe lige sÄ gode produkter her pÄ dansk jord. Velsmagende skinker og pÞlser, som ikke skal fragtes tusindevis af kilometer. PÄ den mÄde kan vi spare klimaet for unÞdig belastning, samtidig med at vi sikrer, at alt pÄ vores dyr bliver anvendt pÄ allerbedste vis.
Â
Derfor har vi lÊnge haft lyst til at lave de bedste forarbejdninger af vores grise. Nu har vi taget skeen i egen hÄnd og er i gang med at opfÞre vores eget charcuteri, gÄrdbutik og café pÄ Birthesminde.
Â
Helt lavpraktisk har vi ombygget gĂ„rdens gamle grisestald fra 1960âerne (med plads til ca. 100 grise dengang). Alt fra den gamle grisestald er revet ud, og âstaldenâ er nu pĂ„ ny bygget op med et stort forarbejdningskĂžkken, kĂžlefaciliteter og indendĂžrs og udendĂžrs cafĂ©omrĂ„de.
Â
Vi har fÄet lavet grÊsgrÞnne gulve, og fra den nye terrasse er der en fantastisk udsigt til uldgrisene og de sortbrogede, danske landracegrise, der gÄr og gnasker pÄ klÞvermarkerne med Isefjorden i baggrunden. Og sÄ er vi i fuld gang med at fÄ lavet nogle fine skilte, der kan vise rundt og forklare, hvordan vi driver vores lille griselandbrug.
Â
Â