ENGROS

Engros salg af grisekød til restauranter og storkøkkener

Vi leverer grisekød engros til restauranter og anden engros, der arbejder med grisekød af kompromisløs kvalitet, og som ligesom os er optagede af dyrevelfærd, klima og recirkulation. Kontakt os på tlf. 24200483 eller mail os på info@birthesminde.dk for en snak om, hvad I har brug for i jeres køkken.

Da vi startede med økologisk landbrug i 2015, var vores vision at skabe det reneste kød med den bedste smag – på en transparent, ordentlig og ærlig måde, for vi vil kunne se os selv og vores dyr i øjnene. 

charcuteri økologisk slagter

Det giver bare mening, når alt fra snude til hale bruges

Vores kødproduktion bygger på recirkulering, klimahensyn og dyrevelfærd. Gennem innovation og nytænkning skaber vi et velsmagende alternativ til konventionel storproduktion.

Udover at producere grisekød på grisens præmisser, går vi meget op i, at vores dyr bliver brugt fra snude til hale. Det kræver selfølgelig noget mere af køkkenet, når man skal arbejde med hele dyr, men det er der heldigvis flere dygtige restauratører, der ser som en god udfordring:

”Vi kan rigtig godt lide, at vi kan få hele dyr fra Birthesminde. Det er en spændende måde at arbejde med kødet på, som udfordrer os lidt i køkkenet, når alle dele af grisen skal bruges. Det kræver mere kreativitet af os. Vi valgte Birthesminde-grisene, fordi de flugter med de tanker, vi selv har omkring mad. At grisene kommer fra en lille produktion med alt, hvad det indebærer, at de vælger gamle racer og lignende. Og så smager kødet fantastisk godt – vi kan godt lide grise med meget fedt. Det giver smag til kødet, og er der overskydende fedt, bruger vi det til at lave lardo og lignende,” siger Philip Skovgaard, indehaver af Bevi Bevi, Mangia og Bar La Una. 

modningsrum økologiske skinker, fået, salami og chorizo pølser chorizo pølser i vores økologiske charcuteri og café 

 

Det kan betale sig at købe hele dyr
Køkkenchef Dave Harrison bruger også hele dyr fra os på Den Vandrette vinbar og restaurant som en helt naturlig del af sit arbejde.

”Jeg kom til Danmark direkte fra en bistro i Paris, hvor jeg altid fik en halv gris leveret til patéer, sylte m.m. Så det første jeg gjorde, da jeg åbnede vinbar og restaurant i Danmark, var at se mig omkring efter god gris. Maria og Kent var et oplagt valg, for det er tydeligt, at de holder af deres grise, " siger Dave og fortsætter:

"Jeg er glad for den sortbrogede danske landrace, hvor jeg bruger fødder, hoved, indvolde m.m. til rillette eller terrin, og så er der store lækre stykker tilbage til deleretter family style i restauranten. Mangalitzaen er virkelig god til charcuteri, hvor kødet og fedtmarmoreringen giver noget ekstra. Når man køber hele eller halve dyr og laver nogle spændende ting ud af de ukurante stykker, er det ikke bare et spørgsmål om at vælge kvalitet, men også et positivt, økonomisk valg.”

Forskellige racer - forskellige smagsoplevelser og kødstruktur
På gården avler vi gamle racer som Mangalitzaen, også kendt som den ungarske uldgris, og Den sortbrogede danske landrace-grise. For vi mener, at disse racer er de mest velsmagende, der findes.

Mangalitza, ungarsk uldgris
Kødet fra Mangaliza har en let sødme, nøddeagtig, intens smag, og kødet betragtes som noget af verdens bedste grisekød. Mangalitza kød er rødligt, meget marmoreret med cremet hvidt fedt. Du kan læse mere om, hvordan Mangalitzaen smager her.

Den sortbrogede danske landrace
Grisekødet fra de sortbrogede grise er mørkt og smagfuldt. Fedtet har en speciel smag, som er karakteriseret som nøddeagtig og sød, og man kan mærke på strukturen af kødet, at grisene har bevæget sig og har haft et langt liv. Læs mere om, hvordan den sortbrogede danske landrace smager her.

Vores grise fodres med rester fra restauranter 
Fra nogle af vores samarbejdspartnere og kunder, aftager vi restprodukter til at fodre med. Vores grise har adgang til store arealer med kløvergræs, som giver en rigtig god smag til kødet, og det sætter mange både kokke og restauratører heldigvis pris på.

Birthesminde-grisene smager exceptionelt. Vi har brugt lang tid på at smage os frem og er begejstrede for kombinationen af Birthesminde-grisenes fedtmarmorering og kødets intense smag. At arbejde med Birthesminde er meget mere end bare at arbejde med en leverandør – vi deler de samme værdier og filosofier. Den måde, de har valgt at opdrætte deres grise på og den måde de er på, er enestående. Maria driver Birthesminde med en stor kærlighed til naturen, og når de stoler på os med deres grise, der har haft et langt og godt liv, og stoler på, at vi kan skabe noget godt charcuteri af deres grise, bliver man glad og stolt, ”siger Ivan Pnacek, køkkenchef på Il Buco, som er en af de restauranter, der leverer recirkulære foderkilder til vores grise.

Langsom vækst - stor smag  
Vores grise vokser langsommere end moderne grise og er derfor dyrere at avle. Begge racer er lard grise, som betyder at det er en gris som sætter meget rygspæk, Uldgrisen dog mere end den sortbrogede. Fedtet fra begge racer indeholder meget omega-3-fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

Vi holder dyr der lever et langt og godt liv inden de bliver slagtet. Det betyder at vores sortbrogede landracegrise slagtes når de er fra 9 – 12 mdr. og vores uldgrise går helt op til de er 1- 1,5 år gamle.

Grisenes haler kuperes ikke, vi bruger ikke næseringe i trynerne, smågrisene bliver hos moderen indtil hun naturligt fravænner dem, ligesom vi holder grisene i små, naturlige flokke.

Vi kan som regel imødekomme særlige ønsker med kort varsel, idet vi slagter løbende.

Kontakt Maria for mere information på tlf. 24 20 04 83 eller på mail: info@birthesminde.dk